هلدینگ بین المللی ملاصدرا
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، قبل از پل کردستان، کوچه صدر ، پلاک 12
ثبت داخلی: 09120441577
ثبت بین المللی : 09128359245
دسترسی سریع
ـــــــــــــــــــــــــ
ممکن است بارها کلمه ایزو در جاهای مختلف به گوشتان خورده و کنجکاو شدید تا معنی و مفهوم آن را بدانید. امروزه، ارائه محصولات و خدمات استاندارد و با کیفیت برای هر شرکت یا سازمانی، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
دلیل این قضیه این است که در بازار رقابت امروز، جذب مشتری بیشتر، الویت تمام سازمان ها و شرکت ها بوده و باعث شده تا آن ها منابع خود را مدیریت کرده و بر روی بهبود کیفیت خدمات و محصولات خود، کار کنند.
از این رو، جهت ارزیابی روش کار، دستورالعمل ها و فرآیندهای سازمان ها و شرکت ها، به استانداردهای مشخصی نیاز بوده تا آن ها را در رسیدن به اهدافشان یاری کنند. در این مطلب، علاوه بر تعریف ایزو (ISO)، به تعریف گواهینامه ایزو، انواع، مزایا و مراحل اخذ آن خواهیم پرداخت.
اگر چه ما در توضیحات خود، سعی داشته ایم تا تمام نکات مهم را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم، اما در صورت هر گونه ابهامی، شما عزیزان می توانید سوالات خود را از طریق تماس با مشاوران هلدینگ بین المللی ملاصدرا، مطرح نمایید.
استاندارد سازی (ایزو) بعنوان یکی از اصلی ترین ارکان علم و فناوری، در رشد و توسعه صنایع نقش مهمی را ایفا می کند. از این رو، سازمان ها و شرکت ها می بایست تلاش کنند تا در راستای تولید محصولات و خدمات خود، کیفیت آن ها را افزایش دهند.
ایزو (ISO) یک سازمان بین المللی است که مخفف عبارت International Organization for Standardization، به معنی سازمان بین المللی استاندارد سازی می باشد. وظیفه این سازمان، مقرر کردن و اجرای استانداردهای جهانی مطابق با قوانین هر کشور به منظور یکسان و یکپارچه سازی تمامی فرآیندهای کاری، تسهیل فرآیندهای تولید و توسعه محصولات و خدمات و نیز حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان می باشد.
در واقع، سازمان بین المللی ایزو از توافق و به هم پیوستن دو سازمان بزرگ فدراسیون بین المللی انجمن های استاندارد ملی و کمیته هماهنگی استاندارد سازمان ملل متحد تشکیل شده که تاکنون، نزدیک به ۱۷۰۰۰ استاندارد جهانی را منتشر نموده است. اعضای این سازمان بر این تلاشند که با همکاری و هماهنگی یکدیگر، استانداردهای مدیریتی جدیدی را به مجموعه استانداردهای ایزو اضافه کرده و آن را توسعه دهند.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، سازمان جهانی ایزو تعداد بسیار زیادی استاندارد را در زمینه های گوناگون ایجاد و اجرا کرده که باید مورد تایید تمام اعضاء آن قرار گیرد. هر شرکت یا سازمانی که از گواهینامه های ایزو استفاده کند، می تواند به مشتریان خود تعهد دهد که کیفیت محصولات و خدمات آن از رقبایش بالاتر است.
هدف اصلی یک استاندارد توسط گواهینامه ایزو (ISO) بیان می شود. این گواهینامه معمولا در قالب کدی چند رقمی بوده که در زمینه خاصی تعریف شده است. بعنوان مثال، گواهینامه ISO 9001 به موضوع سیستم مدیریت کیفیت محصولات و خدمات اشاره دارد. همچنین، گواهینامه ایزو می بایست هر ساله توسط صاحبان کمپانی ها تمدید شوند.
بطور کلی، ۳ دلیل برای اخذ گواهینامه ایزو توسط شرکت ها و سازمان ها وجود دارد:
گواهینامه های ایزو انواع مختلفی دارند که هر کدام متناسب با صنف یا موضوع فعالیت خاصی صادر می شود. بطور کلی، این گواهینامه ها به دو دسته زیر تقسیم می شوند:
در ادامه، فهرستی از عناوین تمامی گواهینامه های ایزو ارائه شده که برای کلیه شرکت ها و سازمان ها قابل صدور می باشند:
ISO 9001:2015
(استاندارد سیستم مدیریت کیفیت)
ISO 14001:2015
(استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی)
OHSAS 45001:2018
(استاندارد سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی)
ISO 1004:2018
(استاندارد جهانی سنجش رضایت مندی مشتری)
ISO 16949:2009
(استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع خودروسازی)
ISO/TS 29001:2010
(استاندارد سیستم مدیریت کیفیت در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی)
ISO 20815:2008
(استاندارد مدیریت مطمئن سازی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی)
SFBB
(استاندارد سیستم فست فودها)
HSE
(استاندارد سیستم ایمنی و بهداشت حرفه ای)
IMS
(استاندارد سیستم مدیریت یکپارچه)
ISO 31000:2009
(استاندارد جهانی مدیریت ریسک)
ISO 26000:2010
(استاندارد جهانی مسئولیت پذیری)
ISO 10668:2010
(استاندارد جهانی ارزش گذاری برند)
نشان CE انطباق
(استاندارد مجوز صادرات محصول به خاورمیانه)
نشان CE
(استاندارد مجوز صادرات به اروپا)
HACCP
(استاندارد سیستم تجزیه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی)
ISO IWA1:2005
(استاندارد مراکز درمانی)
ISO IWA2:2007
(استاندارد مراکز آموزشی)
ISO 10015:1999
(استاندارد سیستم مدیریت موثر فرآیند آموزش)
ISO 21500:2012
(استاندارد راهنمای مدیریت پروژه)
ISO 1002:2018
(استاندارد جهانی رسیدگی به شکایات مشتری)
نشان حلال
نشان غذای حلال
ISO 27001:2013
(استاندارد سیستم مدیریت امنیت اطلاعات)
ISO 22000:2005
(استاندارد سیستم مدیریت بهداشت ایمنی مواد غذایی)
ISO 16050:2003
(استاندارد آجیل و خشکبار)
دریافت گواهینامه ایزو می تواند برای سازمان ها و شرکت های مختلف با هر فعالیتی، مزایای ارزشمندی را ارائه نماید. این مزایا عبارتند از:
اخذ هر کدام از انواع گواهینامه های ایزو دارای مراحل مخصوص به خود هستند. در ادامه، به شرح مراحل اخذ گواهینامه ایزوی اجرایی و غیر اجرایی خواهیم پرداخت:
نکته: به مراحل بررسی کیفیت محصولات و خدمات یک شرکت یا سازمان برای رسیدن به سطح کیفیت جهانی ممیزی کردن می گویند. به عبارت دیگر، ممیزی کردن همان پیاده سازی یک شرکت یا سازمان بر اساس استانداردهای ایزو می باشد.
متقاضی عزیز، شما می توانید جهت درخواست مشاوره رایگان، با وارد نمودن شماره تلفن خود در فرم زیر و یا از طریق دیگر راه های ارتباطی اعلام شده در صفحه تماس با ما، با کارشناسان هلدینگ بین المللی ملاصدرا تماس حاصل فرمایید.
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، قبل از پل کردستان، کوچه صدر ، پلاک 12
ثبت داخلی: 09120441577
ثبت بین المللی : 09128359245
دسترسی سریع
ـــــــــــــــــــــــــ
به صورت 24 ساعته در طول ایام هفته پاسخ گوی شما هستیم.
در صورت تماس خارج از ساعات اداری می توانید نام و نام خانوادگی و شماره تماس خود را در فرم زیر یا صفحه تماس با ما نوشته و منتظر تماس همکاران ما باشید. در کمترین زمان ممکن با شما تماس خواهیم گرفت.