پلمپ دفاتر

قلب تپنده هر کسب و کاری پلمپ دفاتر آن می باشد که جزو اقداماتی است که باید پس از ثبت شرکت انجام شود. در صورتی که شرکتی اقدامات لازم را برای پلمپ دفاتر خود انجام ندهد، تمامی فعالیت های آن از نظر اداره مالیات، غیر قانونی تلقی می شوند.

در این مطلب، ما قصد داریم تا علاوه بر تعریفی کلی درباره پلمپ دفاتر، به شرح انواع، مدارک مورد نیاز و مراحل این اقدام نیز بطور کامل بپردازیم.

اگر چه در این بخش، تمام نکات مهم بصورت شفاف ذکر شده است، اما در صورت داشتن هر گونه سوالی، شما عزیزان می‌توانید با تیم مشاوران هلدینگ بین المللی ملاصدرا تماس گرفته و راهنمایی های لازم را از آن ها دریافت نمایید.

پلمپ دفاتر چیست؟


یکی از ضروری ترین المان های ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار، داشتن دفتر پلمپ می باشد؛ زیرا تمامی امور مالیاتی آن به این دفتر بستگی دارد. دفاتر پلمپ در واقع، دفاتر حسابرسی ای هستند که اشخاص حقیقی و حقوقی پس از ثبت شرکت، درآمدها، هزینه ها و سودهای خود را بصورت جداگانه در آن به ثبت می رسانند.

این دفاتر مورد تایید اداره مالیات بوده و برای کسر دقیق هزینه ها از درآمدهای شرکت، جهت پرداخت درست مالیات استفاده می شوند. ضرورت داشتن این نوع دفاتر این است که به حسابرسی های شرکت سندیت بخشیده و از تقلب و یا وارد کردن اطلاعات نامعتبر در آن جلوگیری می کند.

علت این نام گذاری این است که تمامی صفحات این دفاتر می بایست در اداره مالیات و ثبت شرکت ها به ثبت برسند. به منظور حفظ اعتبار دفاتر پلمپ، تهیه آن ها باید مطابق با قوانین و مقررات خاصی، انجام شود. همچنین، اگر شرکتی در تهیه این دفاتر کوتاهی نماید، توسط اداره مالیات جریمه و مجبور به پرداخت مالیات بر کل درآمد خواهد شد.

امروزه، تمامی مراحل فرآیند ثبت و اخذ پلمپ دفاتر از طریق وب سایت اداره ثبت شرکت ها، انجام شده و متقاضیان (اشخاص حقیقی و حقوقی) می توانند بدون حضور، دفاتر خود را از این مرکز دریافت نمایند. به این اشخاص توصیه می شود که جهت اخذ سریع دفاتر پلمپ خود، حتما به یک شرکت مشاور مراجعه نمایند.

بطور کلی، دفاتر پلمپ به دو دسته زیر تقسیم می شوند:

  1. دفاتر روزنامه
    دفاتر روزنامه مهم ترین دفاتر پلمپ به شمار می آیند، زیرا پایه و اساس دیگر دفاتر می باشند. در این نوع دفاتر، تمامی معاملات و عملیات مالی شرکت از جمله معاملات اوراق تجاری، واردات و صادرات، بدهی ها، بستانکاری ها، خرید و فروش کالاها و مدارک معاملات انجام شده بصورت روزانه ثبت می گردند.
    همچنین، کلیه رویدادهای مالی شرکت می بایست با ذکر تاریخ و جزییات کامل، در این دفاتر ثبت شوند. بطور کلی، دفاتر روزنامه به دو دسته تقسیم می شوند:
  • دفاتر روزنامه عمومی: در این نوع دفاتر روزنامه، تمامی معاملات و تراکنش های مالی شرکت باید بصورت دقیق و صحیح به ثبت برسند.
  • دفاتر روزنامه اختصاصی: در این دسته از دفاتر روزنامه، تنها ثبت معاملات و عملیات مالی شرکت که مربوط به موضوعی خاص هستند، امکان پذیر می باشد.
  1. دفاتر کل
    در دفاتر کل، هر حسابی در یک صفحه درج شده و هفته ای یک بار، تمامی معاملات و تراکنش های مالی شرکت از دفاتر روزنامه بررسی و سپس، استخراج شده و در این دفاتر ثبت می گردند. همچنین، هر آنچه که در دفاتر کل نوشته می شوند، باید با دفاتر روزنامه مطابقت داشته باشند.

مدارک لازم برای اشخاص حقیقی


  • کپی کارت ملی فرد متقاضی
  • کپی شناسنامه فرد متقاضی
  • اصل اظهارنامه
  • وکالتنامه در صورت داشتن نماینده قانونی

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی


  • مدارک شناسایی شرکت
  • کپی کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل شرکت
  • اصل اظهارنامه با امضای یکی از مدیران شرکت
  • کپی روزنامه رسمی با آخرین تغییرات
  • وکالتنامه در صورت داشتن نماینده قانونی

مراحل پلمپ دفاتر


  1. مراجعه به شرکت مشاور برای ارسال درخواست پلمپ دفاتر به سامانه اداره ثبت شرکت ها
  2. تحویل اظهارنامه و سایر مدارک لازم به شرکت مشاور جهت انجام امور اداری
  3. دریافت دفتر پلمپ از شرکت مشاور

 

نکته: در صورتی که متقاضی به دفاتر خاصی نیاز داشته باشد، می بایست پس از انجام تمام مراحل پلمپ دفاتر، به اداره پست محل زندگی خود مراجعه و دفاتر مورد نظر خود را دریافت نماید.

مشاورین هلدینگ ملاصدرا

درخواست مشاوره

متقاضی عزیز، شما می توانید جهت درخواست مشاوره رایگان، با وارد نمودن شماره تلفن خود در فرم زیر و یا از طریق دیگر راه های ارتباطی اعلام شده در صفحه تماس با ما، با کارشناسان هلدینگ بین المللی ملاصدرا تماس حاصل فرمایید.