معرفی برخی ایزو های پر طرفدار
ایزو 9001:
استاندارد تضمین کیفیت برای سازمان های طراح، تولید و ارائه کننده خدمات و نصب
ایزو 10006:
استاندارد دارای گواهینامه مختص مدیریت پروژه که به استاندارد مدیریت کیفیت پروژه هم معروف است.
ایزو 10002
خطوط راهنما برای رسیدگی به شکایات در سازمان ها. استانداردی برای طراحی یک سیستم اثربخش و کارآمد برای فرآیند رسیدگی به شکایات مشتری در تمامی سازمان ها می باشد.
ایزو 10003
یک راهنماست جهت مدیریت منازعات مشتری
ایزو 10004
یک راهنماست بمنظور تعریف رضایت مشتری. مواردی که این استاندارد به توصیف و راهنمایی آن ها میپردازد عبارتند از :
_ رضایت مشتری یعنی چی؟
_ چطور اندازهگیری میشود؟
_ چطور این رضایت تامین میشود؟
ایزو 26000
راهنمای مسئولیت اجتماعی سازمانها
ایزو 27001
سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ISMS یا Information Security Management System
ایزو 31000
استاندارد الزام آور مدیریت ریسک. دارای گواهینامه
ایزو 10012
یک استاندارد راهنما برای سیستمهای مدیریت اندازهگیری است. به راهنمای الزامات فرآیندهای اندازهگیری و تجهیزات اندازهگیری معروف است. این راهنما برای مدیریت كردن ریسك اثراتی است كه تجهیزات اندازه گیری و فرآیند های اندازه گیری میتوانند با تولید نتایج نادرست بر كیفیت محصولات یك سازمان داشته باشند. بنابراین راهنمایی برای مدیریت فرآیندهای اندازهگیری و تایید اندازه شناختی تجهیزات اندازهگیری فراهم میکند.
ایزو 10015
استاندارد مدیریت آموزش . این استاندارد در سازمانها خیلی پرکاربرد شده است و مربوط میشود به تعریف یکسری فرآیند و مراحل و تکنیک برای استانداردسازی آموزش، ارزیابی اثربخشی آموزشی و تعریف بهینه دورههای آموزشی.
ایزو 13485
استاندارد مدیریت کیفیت در تجهیزات پزشکی و خدمات مرتبط. استانداردی برای سیستم مدیریت کیفیت در طراحی، توسعه، تولید، مونتاژ و خدمات پس از فروش انواع تجهیزات پزشکی . این استاندارد ساختاری مشابه ISO9001 دارد اما در هر بخش الزامات و جزئیات بیشتری را در ارتباط با تجهیزات پزشکی اضافه کرده است.
ایزو 14001
استاندارد الزام آور مدیریت محیط زیست و دارای گواهینامه. استانداردی بین المللی است که تضمین کیفیت محصول و ارائه خدمات را به لحاظ هماهنگی با الزامات زیست محیطی و حفظ آن بیان می نمایند. این استاندارد الزامات قانونی، حقوقی و اخلاقی سازمانها در راستای حفظ محیط زیست را مشخص میکند. برای اکثر سازمانهای تولیدی از نظر قانونی داشتن گواهینامه این استاندارد الزام است. این استاندارد بر اساس چرخه دمینگ طراحی شده یعنی مراحل طراحی، بررسی، اصلاح و بهبود را در خود دارد
ایزو 17025
استاندارد تست و کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی. در این استاندارد روش های انجام آزمون یا کالیبراسیون بر اساس روش های استاندار، جایگاه و شرایط محیطی کار، اصول نمونه برداری و مواردی از این قبیل را ارائه میدهد.
ایزو 22000
استاندارد جهانی مدیریت ایمنی محصول در صنایع غذایی و صنایع وابسته. بکارگیری این استاندارد به سازمان هایی که در رده های مختلف زنجیره غذایی قرار دارند کمک می کند که بتوانند مخاطرات موجود در سیستم خود را شناسایی و ایمنی محصولات غذایی را کنترل نمایند. این استاندارد دارای چند استاندارد پشتیبان شامل موارد ذیل هم هست:
: ISO 22005: 2007 قابلیت ردیابی در زنجیره مواد غذایی ، اصول کلی و الزامات اساسی برای طراحی و اجرا
ISO / TS 22003: 2007: الزامات سیستم ایمنی مواد غذایی _ الزامات برای سازمان های انجام دهنده ممیزی و صدور گواهینامه سیستم ایمنی مواد غذایی
ISO 22004: 2005: الزامات سیستم ایمنی مواد غذایی راهنمایی هایی برای بکار بردن استاندارد ISO 22000: 2005
ISO 22002 – 1: 2009: برنامه های پیشنیازی در ایمنی مواد غذایی
OHSAS 18001
استاندارد ایمنی و بهداشت حرفهای و دارای گواهینامه. سیستم مدیریت کیفیتی است که سازمان را قادر به کنترل ریسک های بهداشت و ایمنی خود می کند و کارایی سیستم را در این راستا بهبود می بخشد.
HACCP
استاندارد آمریکایی و الزام آور جهت صنایع غذایی. دارای گواهینامه.
استاندارد آمریکایی و الزام آور جهت صنایع غذایی. دارای گواهینامه. استاندارد HACCP ، سیستم کنترل نقطه بحرانی تجزیه و تحلیل خطر یک سیستم کنترل فرایند است که خطرات را شناسایی می کند ممکن است در فرآیند تولید مواد غذایی اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع خطرات در هر مرحله از فرآیند را کاهش می دهد. هسپ اصول تحلیل خطر و کنترل بحران در صنایع غذایی را بیان می کند. همچنین جزئی از مراحل نرم افزاری توسعه یافته توسط کمیته ی غذایی کدکس، زیرگروه سازمان جهانی سلامت (WHO) میباشد. استاندارد HACCP را می توان زیرمجموعه استاندارد مدیریت کیفیت مواد غذایی ISO 22000 تعریف کرد. مزایای بکارگیری استاندارد: ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان محصولات، حرکت به سمت تولید بدون نقص، پیشگیری از مخاطرات شیمیایی، میکروبی و فیزیکی که ممکن است در فرآوردههای غذایی موجب خسارت رساندن به مشتری و کاهش اعتبار سازمان شود، سازگاری با سایر سیستم های مدیریت کیفیت
استاندارد بین المللی نیازمندی های سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی که تضمینی برای ایمنی مواد غذایی می باشد را در کلیه مراحل زنجیره غذایی تا مصرف به کار می گیرد. عناصر کلیدی این ترکیب عبارتند از : ارتباط با مشتریان و تأمین کنندگان، مدیریت سیستمی و برنامه های مرتبط با کنترل نقاط بحرانی در فرآیند و نیازها و پیامدهای موجود بر روی محصول نهایی.
برای چه سازمان هایی کاربرد دارد: در طول زنجیره غذایی از تولیدکننده اولیه تا مصرف کننده نهایی، تمامی شرکت هایی که در زمینه ساخت، معامله و توزی مواد غذایی و کالاهای ضروری فعالیت دارند، برای تولیدکنندگان مواد غذایی آشپزخانه های تجاری و صنعتی و عرضه کنندگان محصولات غذایی، تمامی شرکت هایی که در بسته بندی محصولات شرکت دارند، کلیه ی سازمان ها ، شرکت ها و مراکزی که در فرایند تولید یا آماده سازی محصولات غذایی نقش دارند نظیر کارخانجات صنایع غذایی ، کشتارگاه ها ، رستوران ها و … می بایست استاندارد HACCP را اجرایی نمایند.
در ایران توجه به استاندارد HACCP بسیار جدی شده است تا جایی که تنها کشتارگاه هایی که مجاز به صادرات محصولات هستند که موفق به دریافت کد IR شوند. برای دریافت کد IR می بایست الزامات این سیستم اجرایی شده، سپس توسط کارشناسان ممیزی و بررسی شود. همچنین صنایع لبنی برای تولید شیرهای غنی از D توسط سازمان های ذیربط بررسی می شوند تا مشخص گردد آیا آن شرکت تولیدی سیستم HACCP را رعایت نموده است یا خیر و تنها شرکت هایی که ارزیابی خطر تولید محصولات غذایی را اجرایی نموده باشند موفق به دریافت تاییدیه خواهند شد قوانین نهایی در سازمان های بهداشت آمریکا، سه حوزه عمده را شامل می شود: روش های عملیاتی استاندارد بهداشتی، تست میکروبیولوژی، سیستم تجزیه و تحلیل خطرات بحرانی (HACCP). هفت اصل HACCP وجود دارد که باید برای اجرای HACCP پیگیری شود.
IFS
استاندارد الزام آور اروپایی ایمنی و سلامت مواد غذایی. دارای گواهینامه. اين استاندارد با تکيه بر سيستم مديريت کيفيت، HACCP، مسئوليت مديريت در چارچوب الزامات مشتري، مديريت منابع و الزامات مربوط به تحقق محصول با تکيه بر اصول GMP ، ايمني فرآيند توليد غذا و نيز ايمني فرآورده غذايي را بر اساس اعتبار استاندارد اروپايي EN 45011 در دستور کار خود دارد.
IWA1
استاندارد راهنمای مدیریت کیفیت مراکز درمانی. هدف این استاندارد استقرار متناسب مدیریت کیفیت در مراکز درمانی از جمله شامل مراکز آموزشی و پژوهشی، بیمارستانها، ادارات و مراکز نظارتی و سایر سازمانهای مرتبط..
IWA2
استاندارد راهنمای مدیریت کیفیت موسسات آموزشی. با استفاده از این سیستم مدیریت کیفیت میتوان کلیه فرایندهایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر خدمات آموزشی قابل ارائه تاثیرگذارند را تحت کنترل قرار داد تا اطمینان حاصل شود که خدمات ارائه شده، نیازها و انتظارات آموزشگیرندگان و مراجع قانونی را برآورده میکنند. فرق آن با ایزو 10015 در این است که بر روی موسسات آموزشی تمرکز دارد ولی ایزو 10015 بر روی خود آموزش و اثربخشی او در سازمانها تمرکز دارد .
سیستم مدیریتی HSE-MS یا (Health Safety Environmental Management System)
سیستمی مدیریتی است که دارای استاندارد الزام آور مدیریت زیست محیطی، ایمنی و بهداشت حرفه ای ویژه صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بوده و دارای گواهینامه نیز می باشد.
گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی ، گواهینامه HSE و تفاوت میان آنها
گواهینامه HSE گواهینامه ایست که درقبال پیاده سازی و اجرای سیستم مدیریت HSE اعطا میشود. سیستم مدیریت HSE یا HSE-MS نظامیست ساختار یافته که باتهیه دستورالعمل ها و روشهای اجرایی مربوط به مسائل ایمنی ، بهداشت و محیط زیست و اجرای آنها استقرار مییابد ودر مقاطع زمانی مختلف مورد بازنگری و اصلاح قرار میگیرد . گواهی نامه HSE یاهمان مدرک HSE هم اشخاص میتوانند درقبال گذراندن دوره آموزشی HSE دریافت کنند و هم سازمانها درقبال پیاده سازی سیستم مدیریت HSE . اینجا منظور ازگواهی نامه HSE گواهینامه ایست که سازمان پس ازپیاده سازی سیستم مدیریت HSE و ممیزی شخص ثالث دریافت مینماید .
اما گواهی نامه تایید صلاحیت ایمنی گواهینامه ایست که درازای تایید وضعیت ایمنی پیمانکار توسط وزارت کار و امور اجتماعی اعطا میشود. گواهینامه تائید صلاحیت ایمنی ، تنهابه مباحث ایمنی و ایمنی عملیات پیمانکاری و مسائلی مانند حوادث کاری میپردازد و مباحث بهداشتی و زیست محیطی مطرح نمیشوند. گواهینامه تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران از سوی وزارت تعاون کارو رفاه اجتماعی برای پیمانکاران واجد شرایط صادر میشود.
HSE-MS مخفف Health, Safety & Environmental Management System وبه معنای سیستم مدیریت زیست محیطی ، ایمنی و بهداشت حرفه ای است. گواهینامه HSE ادغام ISO14001 و OHSAS 18001 است وچون ISO9001 پایه انواع گواهینامه ISO است، کلاٌ برای دریافت HSE باید 3 گواهینامه ISO9001، ISO14001، OHSAS18001 رادریافت نمود. درواقع HSE یک استاندارد نیست ومدلی برای تشریح الزامات ایمنی ، بهداشت و محیط زیست میباشد. البته برخی شرکتهای صادر کننده استاندارد ، HSE راهمچون یک گواهینامه استاندارد صادر میکنند و پول اضافه تری بمنظور صدور HSE ازسازمان ها دریافت میکنند. خصوصیات HSE باخصوصیات 3 گواهینامه فوق مشترک است.
IMS یا Integrated Management System
سیستم مدیریت یکپارچه و دارای گواهینامه. شامل استقرار یکپارچه ی استانداردهای مدیریت کیفیت ISO9001، محیط زیست ISO14001 و مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای OHSAS18001 می باشد که بصورت همزمان نیز ممیزی میشوند. فرایند اجرای ممیزی IMS مشابه اجرای سایر ممیزی ها است. در صورت تمایل، مشتریان می توانند از یک نوبت پیش ممیزی نیز بهره مند شوند. اجرای پیش ممیزی با وجود توصیه به اجرا خدمتی اختیاری و بر اساس در خواست کارفرما ارائه می شود. ممیزی صدور در دو مرحله و در ادامه آن فرایند ارزیابی مستقل (veto) انجام شده و در صورت تأیید، گواهی نامه صادر می شود. ممیزی مراقبتی سالیانه به منظور اطمینان از تداوم اجرا و اثربخشی سیستم مدیریت یکپارچه به صورت سالیانه (ادواری) برنامه ریزی و اجرا می شود.
نشان CE
نشان ایمنی محصول در اروپا و تطابق محصول با الزامات اتحادیه اروپا که مختصر کلمات فرانسوی “Conformité Européenne” به معنی “مورد قبول اروپا” است. این نشان بیانگر درجه ی کیفی محصول نیست بلکه محصولاتی که واجد دریافت علامت CE میشوند، میبایست از نظر سلامت، امنیت، مضر نبودن برای جسم انسان و طبیعت مورد بررسی قرار گرفته و اگر واجد این شرایط باشند قادر به دریافت این نشان خواهند بود.
مزایای CE
نشان ایمنی محصول در اروپا و تطابق محصول با الزامات اتحادیه اروپا که مختصر کلمات فرانسوی “Conformité Européenne” به معنی “مورد قبول اروپا” است. این نشان بیانگر درجه ی کیفی محصول نیست بلکه محصولاتی که واجد دریافت علامت CE میشوند، میبایست از نظر سلامت، امنیت، مضر نبودن برای جسم انسان و طبیعت مورد بررسی قرار گرفته و اگر واجد این شرایط باشند قادر به دریافت این نشان خواهند بود
مزایای CE
• امكان صادرات به كشورهای دیگر
• ایجاد اطمینان در مصرف كننده و بازار خرده فروشی
• محصول مورد نظر می تواند به صورت قانونی در کشورهای عضو اتحادیه اروپاEU و منطقه تجاری آزاد اروپا به فروش برسد و جابجا شود.
• شرکت در مناقصات بزرگ دولتی از جمله نفت، گاز، پتروشیمی
• نظر مثبت نهادهای قانونی
• رعایت حقوق مصرف كننده
• مزیت رقابتی و تبلیغاتی
اخذ نشان CE به این مفهوم است که سازمان یا شرکت مربوطه یک توافق بین المللی را قبول کرده است که طی این توافق گواهی تضمین کیفیت اروپا به محصول داده می شود .در این گواهینامه مقبولیت محصول یا خدمات در کل اتحادیه اروپا بدست می آید و دراین راستا بااین نشان فروش ،بهره وری ،مقبولیت ،اعتبار سازمان در کل اروپا بهبود میا بد. کشورهای عضو اتحادیه اروپا و یا کشورهای منطقه اقتصادی اروپا نظیر: هلند، پرتغال، رومانی، اسلواکی،استرالیا، بلژیک، یونان،آلمان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لاتویا،سلوانیا، اسپانیا، سوئد، انگلستان، لیختنشتین، فنلاند، فرانسه، قبرس، بلغارستان، لیتوانیا، لوکسمبورگ، مالتا و نروژ برای واردات محصولات از تولید کنندگان گواهینامه CE را درخواست می کنند
نشان FDA
مربوط به سازمان غذا و داروی آمریکا (Food and Drug Administration) . نشان و مدرک FDA یک گواهینامه بین المللی است که از طریق سازمان دارو و غذای آمریکا جهت تولیدکنندگان محصولات غذایی، دارویی و پزشکی سرتاسر جهان صادر میشود. این مدرک به منزله به رسمیت شناختن شرکت تولید کننده توسط FDA در خصوص بهداشتی بودن و سلامت عمومی محصولات آن شرکت بوده و حکم مجوز ورود محصولات آن شرکت را به آمریکا دارا است.
نشان GMP
نشان تولید مناسب موادغذایی. (Good Manufacturing Practice) یا GMP عبارت است از کلیهی عملیات و فرایندهای مورد نیاز برای تولید مواد غذایی و دارویی ایمن بر اساس یافتههای دانش روز. این نشان بیان کننده اصول کلی برای تامین زیرساخت ها و شرایطی است که به ایجاد یک محصول سالم و مناسب میپردازد. اصول این نشان شامل موارد زیر است:
_ انتخاب محل مناسب برای تولید
_ طراحی و ایجاد ساختمان های مناسب برای تولید محصولی سالم و بهداشتی
_ طراحی مناسب فرآیندهای تولید
_ انتخاب ماشین آلات مناسب و بهداشتی برای تولید
_ طراحی و اجرای تاسیسات مناسب برای تولید
_ تعیین و تامین تجهیزات پشتیبانی مناسب
_ شرایط مناسب پرسنل تولید
نشان GHP
نشان بهداشت مواد غذایی. GHP یا (Good Hygiene Practice) به معنی تمامی شرایط و معیار ها و ضوابط مورد نیاز برای اطمینان بخشی به این که ایمنی و مناسب بودن ماده غذایی در کلیه مراحل زنجیرهی تولید فراهم شده، است. شامل مواردی از جمله :
_ نظافت و شستشو
_ نگهداری و تعمیرات
_ مقررات بهداشتی پرسنل
نشان حلال یا Halal
این استاندارد مختص کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان می باشد و در سال 2004 توسط مرکز مطالعات و اطلاعات اسلامی که مجمعی از نمایندگان کشورهای مسلمان است تدوین و ارائه گردید. همانطور که از نام این استاندارد مشخص است ، بیشترین کاربرد آن برای موادغذایی بوده و نشان میدهد که مسلمانان میتوانند ماده غذایی را که از چنین استانداردی برخوردار است، مصرف نمایند.
این استاندارد برای موضوعات زیر کاربرد دارد:
فرآورده ها ی غذ ایی که در تو لید و فرآوری آن ها، به هر میزان هر چند جزیی، از مواد اولیه و افزودنیهای با منشاء حیوانی یا مستی آور استفاده شده باشد. این فرآورده ها می تواند شامل : انواع فرآورده های گوشتی، لبنی، روغنی، آشامیدنی، فرآورده های تخمیری الکلی و مشتقات آن ها باشد. مواد اولیه و افزودنیهای غذایی که منشاء حیوانی یا مستی آور دارند. این مواد می تواند شامل: انواع مواد افزودنی، نگهدارنده، طعم دهنده، قوام دهنده و مانند آن با پایه حیوانی و مستی آور مانند ژلاتین، مایه پنیر، آلبومین و ترکیبات آنزیمی باشد. مواد اولیه، افزودنیها و فرآورده های غذایی که روش تولید آنها ممکن است به گونه ای باشد که منجر به تغییر در اصل حلیت ماده غذایی گردد؛ مانند آب انگور که براثر جوشیدن تا قبل از تبخیر دو سوم آن، حرام می گردد. مواد اولیه، افزودنیها و فرآورده های غذایی که ممکن است در هر مرحله از زنجیره غذایی با مواد نجس یا غیرحلال در تماس باشند. این مر احل می تواند شامل دریافت، آماده سازی، فرآوری، جداسازی، استحصال، استخراج، تعیین، بسته بندی، برچسب گذاری، علامت گذاری، کنترل، جابجایی، حمل و نقل، توزیع، انبارش، عرضه و سرو کردن غذای حلال و محصولات آن، ازجمله اجزای تشکیل دهندۀ مواد غذایی و ترکیبات کمک فرآوری کننده باشد.
نشان حلال و تاثیر بر بازار
نهادهای قانونگذار کشورهای اسلامی برای افزایش رقابت محصولات حلال در بازار جهانی، اقدام به تهیه قرارداد تعرفه ترجیحی برای کالاها و خدمات حلال کردهاند و پژوهش و تحقیقات علمی حلال ابزار لازم و اصلی برای گسترش تجارت حلال میباشند که از سوی نهادهای سازمان همکاری اسلامی از جمله بانک توسعه اسلامی IDB حمایتهای مالی و فنی در زمینه تحقیقات حلال قرار میگیرند.
ویژگی های نشان HALAL
- اطمینان حاصل نمودن از حلال بودن محصولات غذایی
- به وجود آمدن مزایای رقابتی در صادرات
- کسب گواهینامه بین المللی معتبر با کد رجیسترینگ
- ایجاد اعتماد و احساس اطمینان خاطر در مشتریان
- فروش بیشتر به دلیل ارتقاء برند
بهبود سیستم مدیریت کارا
چرا هلدینگ ملاصدرا
چهل سال سابقه
نزدیک به نیم قرن تجربه در زمینه ثبت شرکت
سرعت بالا در انجام خدمات
انجام امور ثبت برند و شرکت شما در کمترین زمان ممکن
رتبه یک در زمینه های ثبتی
بهترین در میان بیش از پنجاه شرکت ثبت برند
کارشناسان مجرب
بیش از ده ها کارشناس مجرب و حرفه ای در زمینه ثبت برند
برخی از مشتریان ملاصدرا
مشاوره رایگان
متقاضی عزیز، شما می توانید جهت درخواست مشاوره رایگان، با وارد نمودن شماره تلفن خود در فرم زیر و یا از طریق دیگر راه های ارتباطی اعلام شده در صفحه تماس با ما، با کارشناسان هلدینگ بین المللی ملاصدرا تماس حاصل فرمایید.